Confederate Pension Application
James Bailey

 

Parish of: Beauregard

No. 15126

THE BOARD RESERVES THE RIGHT TO CALL FOR ADDITIONAL TESTIMONY


James Bailey

Company and Regiment… Co. F 28th La. Inf.

P.O….Kipling, LA

Filed…April 12, 1921

Allowed….(Blank)


Date, Place and Nature of Wounds Received? None

Disability - Where and How occasioned? None

Where and When Paroled? Mansfield, LA

If Discharge, Where remaining until surrender?

(BLANK)

Age? 75

I, James A. Bailey a native of Union County, Arkansas and now a citizen of Louisiana, resident at DeRidder in the Parish of Beauregard is said state of Louisiana, and who was a soldier, (sailor or marine as the case may be) from the State of Louisiana in the Confederate States army (or navy as the case may be)

In the war between the United States and the Confederate States, do herby apply for aid under article 303 of the Constitution of 1898, and subsequent Acts of the State Legislature thereunder, and I do solemnly swear that I served the Confederate States honorably from the day of my enlistment until the close of the war, (or until discharged or until paroled as the case may be), as shown by answers below, and that I remained true to the Confederate cause until the surrender, and that I am now in indigent circumstances, and unable to earn a livelihood by my own labor or skill, and that I am not salaried or otherwise provided for by the State of Louisiana or by any other State or government, and am entitled to receive the benefits of said Acts, as further shown by my answers

To the questions below, which I swear to be true and correct:

1. When and where were you born?

Answer: Arkansas about December 20, 1846 I am not certain about my age

2. When and where did you enlist?

Answer: Sometime in June, 1864, at Alexandria, LA.

3. Give the letter of your Company and the number of your regiment.

Answer: Co. “F” 28th La. Inf.

4. Give branch of service, Artillery, Infantry, Calvary or Navy; if in Navy, give name or names of vessels you served in, or in what capacity.

Answer: Infantry

5. If discharged or paroled from the Army, where were you, and what did you do until the close of the war?

Answer: Discharged at Mansfield, La. On or about the 20th day of May 1865.

6. Where were you at the surrender?

Answer: Mansfield, La.

7. If a prisoner, in what camp, and where were you released, and to where sent?

Answer: None

8. Did you take the oath of allegiance to the United States Government at any time during the war? If so, when and where?

Answer: No

9. How long have you been a resident of the State of Louisiana next preceding the date of this application? Where have you resided during that period?

Answer: We moved from Arkansas to Louisiana when I was a small boy in about the year 1859.

10. Are you engaged in any business? If so, what do you earn?

Answer: None

11. Have you or your wife any estate in your own right, real or personal, and what is its value?

Answer: I own 40 acres of land, value about $300.00

12. Give names of two or more of your comrades, with their post office addresses.

Answer: Howell Myers, Kinder, La., Silas Cole, Kinder, La., and the two witnesses Alfred L. Bailey, Asbury M. Lindsey, both of DeRidder, La.

13. Give your post office address and that of the two witnesses.

Answer: DeRidder, La.

Witnessed my hand on this the 11th day of April 1921.

Signed : James Bailey - Applicant

Signed : Alfred L. Bailey - witness

Signed : Asbury M. Lindsey - Witness


Back    Home